De Spaanse regering bekloeg zich dat de speculanten zijn land grote schade hebben toegebracht, dit op basis van geruchten die elke grond van waarheid misten.

Van een kredietverlaging door de ratinghuizen bleek gisteren geen sprake te zijn, terwijl Spanje anderzijds ook geen buitenlandse hulp heeft gevraagd.

De spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties bedroeg gisteren 117 basispunten en dat was het hoogste niveau in een jaar. Maandag was die spread nog maar 97 punten.

Het deficiet op de Spaanse begroting bedraagt 53% van het BBP en dat is minder dan het Europees gemiddelde. Uitgedrukt in nominale cijfers is het tekort echter het op twee na grootste in de Europese Unie.

Angel Gurria, hoofd van de OESO, bevestigde dat de situatie van Spanje complete verschillend is van die van andere landen en zeker van die van Griekenland. Hij waarschuwde voor het veroorzaken van paniek op basis van vergelijkingen die geen steek houden.

De Spaanse regering bekloeg zich dat de speculanten zijn land grote schade hebben toegebracht, dit op basis van geruchten die elke grond van waarheid misten. Van een kredietverlaging door de ratinghuizen bleek gisteren geen sprake te zijn, terwijl Spanje anderzijds ook geen buitenlandse hulp heeft gevraagd. De spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties bedroeg gisteren 117 basispunten en dat was het hoogste niveau in een jaar. Maandag was die spread nog maar 97 punten. Het deficiet op de Spaanse begroting bedraagt 53% van het BBP en dat is minder dan het Europees gemiddelde. Uitgedrukt in nominale cijfers is het tekort echter het op twee na grootste in de Europese Unie. Angel Gurria, hoofd van de OESO, bevestigde dat de situatie van Spanje complete verschillend is van die van andere landen en zeker van die van Griekenland. Hij waarschuwde voor het veroorzaken van paniek op basis van vergelijkingen die geen steek houden.