ASML, wereldleider in de productie van halfgeleiderapparatuur, publiceerde zwakke vierdekwartaalresultaten met een halvering van de omzet en een verlies van 0,20 EUR per aandeel.

Voor het eerste kwartaal verwacht het bedrijf een omzetdaling van ca. 80% tot 180 à 200 mln EUR. In 2009 zal ASML verlieslatend zijn. Om break-even te draaien, is een omzet nodig van minstens 1,8 mld EUR.

Positief is de sterke balans met een nettokaspositie van meer dan 1 EUR per aandeel. Gezien de geringe visibiliteit op een herstel is het aandeel volgens SG Private Banking enkel te behouden.

ASML, wereldleider in de productie van halfgeleiderapparatuur, publiceerde zwakke vierdekwartaalresultaten met een halvering van de omzet en een verlies van 0,20 EUR per aandeel. Voor het eerste kwartaal verwacht het bedrijf een omzetdaling van ca. 80% tot 180 à 200 mln EUR. In 2009 zal ASML verlieslatend zijn. Om break-even te draaien, is een omzet nodig van minstens 1,8 mld EUR. Positief is de sterke balans met een nettokaspositie van meer dan 1 EUR per aandeel. Gezien de geringe visibiliteit op een herstel is het aandeel volgens SG Private Banking enkel te behouden.