Maar inmiddels komt het plafond opnieuw in zicht, waardoor er politieke overeenstemming moet worden bereikt over het optrekken van dat plafond. Op 18 oktober zou het plafond in zicht komen, op dat moment zou de schatkist nog slechts over minder dan 30 miljard dollar beschikken.

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital en auteur van het boek The Real Crash: America's Coming Bankruptcy, stelt onomwonden dat de situatie nu erger is dan twee jaar geleden en dat een bankroet van het land nu stilaan onvermijdelijk dreigt te worden.

Maar inmiddels komt het plafond opnieuw in zicht, waardoor er politieke overeenstemming moet worden bereikt over het optrekken van dat plafond. Op 18 oktober zou het plafond in zicht komen, op dat moment zou de schatkist nog slechts over minder dan 30 miljard dollar beschikken. Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital en auteur van het boek The Real Crash: America's Coming Bankruptcy, stelt onomwonden dat de situatie nu erger is dan twee jaar geleden en dat een bankroet van het land nu stilaan onvermijdelijk dreigt te worden.