Het pond steeg met 0,60% tot $1,6107, het hoogste niveau sinds 29 januari. Maar er was nog meer beweging op de valutamarkten. De Braziliaanse dollar steeg voor de negende week op rij, de langste stijging sinds 2003.

De dollar is sinds 21 september, de dag dat de FED een nieuwe verruiming van de monetaire politiek in het vooruitzicht stelde, al met meer dan 5% gestegen. Bernanke merkte zondag nogmaals op dat verdere actie mogelijk wordt.

Nick Bennenbroek, head currency strategy bij Wells Fargo & Co. in New York, merkte op dat de afbrokkeling van de koers van de dollar in de komende dagen afgeremd kan worden.

Het pond steeg met 0,60% tot $1,6107, het hoogste niveau sinds 29 januari. Maar er was nog meer beweging op de valutamarkten. De Braziliaanse dollar steeg voor de negende week op rij, de langste stijging sinds 2003. De dollar is sinds 21 september, de dag dat de FED een nieuwe verruiming van de monetaire politiek in het vooruitzicht stelde, al met meer dan 5% gestegen. Bernanke merkte zondag nogmaals op dat verdere actie mogelijk wordt. Nick Bennenbroek, head currency strategy bij Wells Fargo & Co. in New York, merkte op dat de afbrokkeling van de koers van de dollar in de komende dagen afgeremd kan worden.