Volgens Geert Ruysschaert van Fortis was de stijging van de olieprijs lichtjes overdreven: "Op korte termijn zijn we wat te ver gegaan, het is vooral de speculatieve vraag die de prijsstijging heeft veroorzaakt. De economische vraag is momenteel relatief zwak als gevolg van de recessie. Op korte termijn kan er 10 tot 15% van de olieprijs af. Op langere termijn zien de perspectieven voor olie er goed uit, de spanningen kunnen weer oplopen op de markt."

Dat is ook de mening van Kristof De Graeve van SG Private Banking: "De evolutie van de olieprijs voorspellen is even moeilijk als voorspellen wat de dollar gaat doen. Op langere termijn zie ik de prijs voor een vat ruwe olie evolueren in een range van 55 tot 75 dollar. Momenteel bevinden we ons aan de bovenkant van die range. Prijzen van 100 tot 150 dollar per vat zie ik voorlopig niet terugkomen, er is voldoende aanbod op de markt. De vraag tussen verhouding en aanbod blijft gespannen, ook nu de vraag wat is teruggevallen."

Oliehandelaar Christopher Bellew, actief bij Bache Commodities, is van mening dat de koersdaling in de olieprijs sinds vanmorgen te maken heeft met de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers morgen. Bellew verwacht dat die voorraden opnieuw zijn gestegen.

Volgens Geert Ruysschaert van Fortis was de stijging van de olieprijs lichtjes overdreven: "Op korte termijn zijn we wat te ver gegaan, het is vooral de speculatieve vraag die de prijsstijging heeft veroorzaakt. De economische vraag is momenteel relatief zwak als gevolg van de recessie. Op korte termijn kan er 10 tot 15% van de olieprijs af. Op langere termijn zien de perspectieven voor olie er goed uit, de spanningen kunnen weer oplopen op de markt."Dat is ook de mening van Kristof De Graeve van SG Private Banking: "De evolutie van de olieprijs voorspellen is even moeilijk als voorspellen wat de dollar gaat doen. Op langere termijn zie ik de prijs voor een vat ruwe olie evolueren in een range van 55 tot 75 dollar. Momenteel bevinden we ons aan de bovenkant van die range. Prijzen van 100 tot 150 dollar per vat zie ik voorlopig niet terugkomen, er is voldoende aanbod op de markt. De vraag tussen verhouding en aanbod blijft gespannen, ook nu de vraag wat is teruggevallen."Oliehandelaar Christopher Bellew, actief bij Bache Commodities, is van mening dat de koersdaling in de olieprijs sinds vanmorgen te maken heeft met de publicatie van de Amerikaanse voorraadcijfers morgen. Bellew verwacht dat die voorraden opnieuw zijn gestegen.