Dat is relatief gezien de scherpste daling sinds februari. Het is van september 2009 geleden dat die yield curve spread nog zo vlak was. BofAML's Macneil Curry waarschuwt dat de spread nog verder kan dalen, hij houdt rekening met een afname met nog eens 30 basispunten.

Ook andere analisten hebben de wenkbrauwen gefronst door deze evolutie. Op de obligatiemarkten doen zich overigens wel meer vreemde zaken voor. Zo valt bijvoorbeeld met de beste wil van de wereld geen passende economische verklaring te geven voor de forse daling van de rendementen van de obligaties in de Europese periferie.

Dat is relatief gezien de scherpste daling sinds februari. Het is van september 2009 geleden dat die yield curve spread nog zo vlak was. BofAML's Macneil Curry waarschuwt dat de spread nog verder kan dalen, hij houdt rekening met een afname met nog eens 30 basispunten. Ook andere analisten hebben de wenkbrauwen gefronst door deze evolutie. Op de obligatiemarkten doen zich overigens wel meer vreemde zaken voor. Zo valt bijvoorbeeld met de beste wil van de wereld geen passende economische verklaring te geven voor de forse daling van de rendementen van de obligaties in de Europese periferie.