De credit-default swaps index gelinkt aan Europese banken noteert nog steeds 30 punten hoger dan de investment-grade benchmark, terwijl de situtie meestal omgekeerd is. Beide indices worden opgesteld door CMA DataVision.

Bovendien lijken de banken nog steeds niet happig om elkaar geld te ontlenen. Al deze indicatoren geven aan dat de problemen met de overheidsschulden nog niet achter de rug zijn.

Het probleem is dat de banken grote hoeveelheden staatsobligaties in portefeuille heeft. Jim Reid, strateeg bij Deutsche Bank, is van mening dat de risico's voor staatsobligaties allesbehalve verdwenen zijn.

Het steunpakket neemt weliswaar die risico's op korte termijn weg, maar de problemen gaan op middellange of op lange termijn hoe dan ook terugkeren. Daardoor kunnen de banken opnieuw in de problemen gaan komen.

De credit-default swaps index gelinkt aan Europese banken noteert nog steeds 30 punten hoger dan de investment-grade benchmark, terwijl de situtie meestal omgekeerd is. Beide indices worden opgesteld door CMA DataVision. Bovendien lijken de banken nog steeds niet happig om elkaar geld te ontlenen. Al deze indicatoren geven aan dat de problemen met de overheidsschulden nog niet achter de rug zijn. Het probleem is dat de banken grote hoeveelheden staatsobligaties in portefeuille heeft. Jim Reid, strateeg bij Deutsche Bank, is van mening dat de risico's voor staatsobligaties allesbehalve verdwenen zijn. Het steunpakket neemt weliswaar die risico's op korte termijn weg, maar de problemen gaan op middellange of op lange termijn hoe dan ook terugkeren. Daardoor kunnen de banken opnieuw in de problemen gaan komen.