In kringen van beleggers werd met geen woord over goud gerept en dat was niet bepaald een hoopgevend signaal. Op dit moment is de situatie ongeveer gelijkaardig. Wie durft te voorspellen dat de goudprijs zal stijgen, wordt meestal uitgelachen. Het pessimisme viert hoogtij.

De goudprijs is gedaald van 1900 naar 1200 dollar en dat is een behoorlijke daling over een periode van tweeënhalf jaar. Uiteindelijk moet de goudmarkt natuurlijk nog altijd positieve signalen geven, maar de kans bestaat dat we het ergste voor de goudprijs achter de rug hebben.

In kringen van beleggers werd met geen woord over goud gerept en dat was niet bepaald een hoopgevend signaal. Op dit moment is de situatie ongeveer gelijkaardig. Wie durft te voorspellen dat de goudprijs zal stijgen, wordt meestal uitgelachen. Het pessimisme viert hoogtij. De goudprijs is gedaald van 1900 naar 1200 dollar en dat is een behoorlijke daling over een periode van tweeënhalf jaar. Uiteindelijk moet de goudmarkt natuurlijk nog altijd positieve signalen geven, maar de kans bestaat dat we het ergste voor de goudprijs achter de rug hebben.