Oude beursrotten zijn volgens professor Stefan Duchateau allemaal erg bijgelovig. Als het goed gaat met aandelen- en obligatiebeurzen zwijgen ze liever over wat er in de toekomst fout kan lopen.

Want je maakt liever de boze geesten, die het beursfeestje zullen vergallen, niet onnodig wakker door al te nadrukkelijk hun aandacht te trekken op de zwakke punten in de onderbouw van een beurshausse.

Maar Duchateau kon het niet laten toen hij vorige week de horizon afspeurde naar mogelijke ontwikkelingen die de aan gang zijnde beurshausse eventueel konden afremmen.

In Europa en de VS waren dergelijke remmende factoren minder manifest aanwezig maar hij stond expliciet stil bij de extreme spreidstand die de Chinese monetaire overheid dient in te nemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Oude beursrotten zijn volgens professor Stefan Duchateau allemaal erg bijgelovig. Als het goed gaat met aandelen- en obligatiebeurzen zwijgen ze liever over wat er in de toekomst fout kan lopen. Want je maakt liever de boze geesten, die het beursfeestje zullen vergallen, niet onnodig wakker door al te nadrukkelijk hun aandacht te trekken op de zwakke punten in de onderbouw van een beurshausse. Maar Duchateau kon het niet laten toen hij vorige week de horizon afspeurde naar mogelijke ontwikkelingen die de aan gang zijnde beurshausse eventueel konden afremmen. In Europa en de VS waren dergelijke remmende factoren minder manifest aanwezig maar hij stond expliciet stil bij de extreme spreidstand die de Chinese monetaire overheid dient in te nemen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.