Met name in de emerging markets zijn de risico's sterk toegenomen, de BIS heeft waarschuwingssignalen opgevangen die zouden kunnen wijzen op een nieuwe bankencrisis die op komst zou zijn. Daarbij wordt op de eerste plaats naar China verwezen, dat zich momenteel in de gevarenzone zou bevinden.

Het is volgens de BIS hoog tijd dat de Chinese centrale bank de controle terugwint over het systeem van het schaduwbankieren. Ook in andere landen dreigt de situatie echter uit de hand te lopen, zodat de BIS aandringt op een fase van verhoogde waakzaamheid.

Met name in de emerging markets zijn de risico's sterk toegenomen, de BIS heeft waarschuwingssignalen opgevangen die zouden kunnen wijzen op een nieuwe bankencrisis die op komst zou zijn. Daarbij wordt op de eerste plaats naar China verwezen, dat zich momenteel in de gevarenzone zou bevinden. Het is volgens de BIS hoog tijd dat de Chinese centrale bank de controle terugwint over het systeem van het schaduwbankieren. Ook in andere landen dreigt de situatie echter uit de hand te lopen, zodat de BIS aandringt op een fase van verhoogde waakzaamheid.