Inmiddels zijn de rendementen op de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties zo ver gedaald dat bijna niemand het nog voor mogelijk houdt. De lange rente in Italië is teruggevallen tot onder 3% en dat terwijl de problemen waar het land mee wordt geconfronteerd allesbehalve opgelost zijn.

Hetzelfde geldt trouwens voor Spanje. Het zijn met name de speculanten die de koersen van de perifere staatsobligaties tot ongekende hoogten opgejaagd hebben. Maar even plots als de rally is begonnen, kan ze ook eindigen. De kans is groot dat ze een halt wordt toegeroepen zodra de rente in de Verenigde Staten begint te stijgen.

Inmiddels zijn de rendementen op de Italiaanse en Spaanse staatsobligaties zo ver gedaald dat bijna niemand het nog voor mogelijk houdt. De lange rente in Italië is teruggevallen tot onder 3% en dat terwijl de problemen waar het land mee wordt geconfronteerd allesbehalve opgelost zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor Spanje. Het zijn met name de speculanten die de koersen van de perifere staatsobligaties tot ongekende hoogten opgejaagd hebben. Maar even plots als de rally is begonnen, kan ze ook eindigen. De kans is groot dat ze een halt wordt toegeroepen zodra de rente in de Verenigde Staten begint te stijgen.