Kardashian verwijst in dat verband naar Cyprus. De voorzitter van de Cypriotsche centrale bank sprak onlangs de verwachting uit dat de goudvoorraden van de centrale bank hopelijk niet zal moeten worden verkocht. Nochtans was de vrees voor zo'n verkoop enkele weken geleden de aanleiding voor een verkoopgolf.

Een ander vreemd gegeven is dat het ongebreideld drukken van geld niet heeft geleid tot een stijging van de goudprijs. Bovendien is duidelijk dat de fysieke vraag naar goud vrij groot blijft. Iets of iemand manipuleert dus de papieren markt voor goud, vraag blijft alleen wat er precies aan de hand is.

Kardashian verwijst in dat verband naar Cyprus. De voorzitter van de Cypriotsche centrale bank sprak onlangs de verwachting uit dat de goudvoorraden van de centrale bank hopelijk niet zal moeten worden verkocht. Nochtans was de vrees voor zo'n verkoop enkele weken geleden de aanleiding voor een verkoopgolf. Een ander vreemd gegeven is dat het ongebreideld drukken van geld niet heeft geleid tot een stijging van de goudprijs. Bovendien is duidelijk dat de fysieke vraag naar goud vrij groot blijft. Iets of iemand manipuleert dus de papieren markt voor goud, vraag blijft alleen wat er precies aan de hand is.