De groeimarkten beleefden een kapitaalbonanza in de afgelopen jaren, die herinnert zullen worden als de gouden boomjaren.

De outflow van het geld uit de groeimarkten kan zich verder zetten en daarmee kunnen grote problemen ontstaan. Volgens Reinhart valt het scenario van een bankencrisis niet uit te sluiten.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat bepaalde valuta's letterlijk zullen crashen. Reinhart sluit niet uit dat uiteindelijk sommige landen failliet zullen gaan, wat ook in de rest van de wereld de nodige spanningen zal veroorzaken. De situatie moet dan ook op de voet opgevolgd worden.

De groeimarkten beleefden een kapitaalbonanza in de afgelopen jaren, die herinnert zullen worden als de gouden boomjaren. De outflow van het geld uit de groeimarkten kan zich verder zetten en daarmee kunnen grote problemen ontstaan. Volgens Reinhart valt het scenario van een bankencrisis niet uit te sluiten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid dat bepaalde valuta's letterlijk zullen crashen. Reinhart sluit niet uit dat uiteindelijk sommige landen failliet zullen gaan, wat ook in de rest van de wereld de nodige spanningen zal veroorzaken. De situatie moet dan ook op de voet opgevolgd worden.