Het Labor Department rapporteerde dat de jobless claims nu al drie weken op rij zijn gedaald, waarbij op maandbasis sprake is van een daling met 11%. Het ziet er naar uit dat deze trend zich zal verder zetten.

De daling van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering geeft een indicatie dat de werknemers momenteel minder jobs schrappen. Dat moet op termijn leiden tot een afname van de werkloosheid.

Op de financiële markten wordt nu al uitgekeken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september. Deze zullen de bevestiging moeten geven dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan de beterhand is.

Toch zal het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering moeten terugvallen onder 400.000 om te kunnen stellen dat de Amerikaanse economie opnieuw gezond is.

Het Labor Department rapporteerde dat de jobless claims nu al drie weken op rij zijn gedaald, waarbij op maandbasis sprake is van een daling met 11%. Het ziet er naar uit dat deze trend zich zal verder zetten. De daling van het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering geeft een indicatie dat de werknemers momenteel minder jobs schrappen. Dat moet op termijn leiden tot een afname van de werkloosheid. Op de financiële markten wordt nu al uitgekeken naar de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand september. Deze zullen de bevestiging moeten geven dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan de beterhand is. Toch zal het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering moeten terugvallen onder 400.000 om te kunnen stellen dat de Amerikaanse economie opnieuw gezond is.