Volgens Alberto Cordara van Bank of America Merrill Lynch heeft dat negatieve gevolgen voor de economie. De situatie ziet er zo somber uit dat de Italiaanse banken opnieuw geherkapitaliseerd moeten worden en dan nog liefst op zo kort mogelijke termijn.

Het aantal probleemkredieten neemt als gevolg van de recessie in snel tempo toe, in sneller tempo zelfs dan tijdens de crisis van 2009.

Een oplossing voor het probleem vinden zal niet zo makkelijk zijn, want volgens Cordara betreft het hier geen 'normale' economische groeivertraging.

Volgens Alberto Cordara van Bank of America Merrill Lynch heeft dat negatieve gevolgen voor de economie. De situatie ziet er zo somber uit dat de Italiaanse banken opnieuw geherkapitaliseerd moeten worden en dan nog liefst op zo kort mogelijke termijn. Het aantal probleemkredieten neemt als gevolg van de recessie in snel tempo toe, in sneller tempo zelfs dan tijdens de crisis van 2009. Een oplossing voor het probleem vinden zal niet zo makkelijk zijn, want volgens Cordara betreft het hier geen 'normale' economische groeivertraging.