De bedrijfsschulden zijn namelijk nooit eerder zo groot geweest. White vergelijkt de huidige situatie met die in 2007, maar dan nog een paar graden erger. Het aandeel van "leveraged loans", de meest risicovolle vormen van krediet, is gestegen tot een piek op 45%.

Dat is 10% meer dan op het piekcrisisniveau van 2007. Bovendien zijn alle onevenwichten die in 2007 bestonden nog altijd niet weggewerkt. Daarenboven zijn er tal van nieuwe problemen bijgekomen, waarbij het probleem van de zeepbellen in de groeimarkten dat van een gevaarlijke gifslang heeft aangenomen.

De bedrijfsschulden zijn namelijk nooit eerder zo groot geweest. White vergelijkt de huidige situatie met die in 2007, maar dan nog een paar graden erger. Het aandeel van "leveraged loans", de meest risicovolle vormen van krediet, is gestegen tot een piek op 45%. Dat is 10% meer dan op het piekcrisisniveau van 2007. Bovendien zijn alle onevenwichten die in 2007 bestonden nog altijd niet weggewerkt. Daarenboven zijn er tal van nieuwe problemen bijgekomen, waarbij het probleem van de zeepbellen in de groeimarkten dat van een gevaarlijke gifslang heeft aangenomen.