Toen waren de problemen al levensgroot, maar inmiddels is daar nog de factor China bijgekomen. China heeft een boom in de kredietverstrekking beleefd en daardoor steunt het financieel systeem nog meer dan vroeger op schulden. Die situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren.

Wanneer er ergens een radertje in he systeem blijft haperen, kan het allemaal erg snel gaan. Faber verwijst naar een rapport opgesteld door hoofdeconoom William White van Bank for International Settlements, waarin wordt gesteld dat het schuldenniveau ten opzichte van het BBP nu 30% hoger ligt dan in 2007.

Toen waren de problemen al levensgroot, maar inmiddels is daar nog de factor China bijgekomen. China heeft een boom in de kredietverstrekking beleefd en daardoor steunt het financieel systeem nog meer dan vroeger op schulden. Die situatie kan vanzelfsprekend niet blijven duren. Wanneer er ergens een radertje in he systeem blijft haperen, kan het allemaal erg snel gaan. Faber verwijst naar een rapport opgesteld door hoofdeconoom William White van Bank for International Settlements, waarin wordt gesteld dat het schuldenniveau ten opzichte van het BBP nu 30% hoger ligt dan in 2007.