Deze negatieve impact hoeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet blijvend te zijn. Toch dient de situatie met meer dan gewone aandacht worden opgevolgd.

Want het zich aankondigend herstel samen met de soepele monetaire beleid van de banken zijn de twee pijlers waarop onze positieve visie op risicovolle activa.

Daarom zal het ook de komende dagen bijzonder interessant zijn hoe de cyclische waarden, die de afgelopen maanden sterk zijn afgestraft zullen reageren op het resultatenseizoen.

Op de Europese beurzen is het sentiment nog steeds uitstekend, waarbij de winsten ten opzichte van de opening alleen maar verder zijn opgelopen.

De Euro Stoxx 50 wint ruim 1%, in het geval van de BEL 20 bedraagt de winst bijna anderhalf procent. KBC is de sterkste stijger binnen de index.

Deze negatieve impact hoeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet blijvend te zijn. Toch dient de situatie met meer dan gewone aandacht worden opgevolgd. Want het zich aankondigend herstel samen met de soepele monetaire beleid van de banken zijn de twee pijlers waarop onze positieve visie op risicovolle activa. Daarom zal het ook de komende dagen bijzonder interessant zijn hoe de cyclische waarden, die de afgelopen maanden sterk zijn afgestraft zullen reageren op het resultatenseizoen. Op de Europese beurzen is het sentiment nog steeds uitstekend, waarbij de winsten ten opzichte van de opening alleen maar verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 wint ruim 1%, in het geval van de BEL 20 bedraagt de winst bijna anderhalf procent. KBC is de sterkste stijger binnen de index.