Mohamed El-Erian, CEO van Pacific Investment Management (afgekort PIMCO), wordt de druk voor een aantal landen stilaan onhoudbaar, dit als gevolg van kapitaalvlucht uit deze landen. De reacties op de outflow zijn verdeeld, sommige landen hebben de lessen van de vorige crisis geleerd.

Deze landen hebben tijdig hun voorzorgsmaatregelen genomen. Andere landen hebben de zaken op hun beloop gelaten, ze hebben bijvoorbeeld niets gedaan een tekorten op lopende rekening en handelsbalans. De dynamiek van deze landen is laag, hun valutareserves beperkt. Turkije is een voorbeeld van een dergelijk land.

Mohamed El-Erian, CEO van Pacific Investment Management (afgekort PIMCO), wordt de druk voor een aantal landen stilaan onhoudbaar, dit als gevolg van kapitaalvlucht uit deze landen. De reacties op de outflow zijn verdeeld, sommige landen hebben de lessen van de vorige crisis geleerd. Deze landen hebben tijdig hun voorzorgsmaatregelen genomen. Andere landen hebben de zaken op hun beloop gelaten, ze hebben bijvoorbeeld niets gedaan een tekorten op lopende rekening en handelsbalans. De dynamiek van deze landen is laag, hun valutareserves beperkt. Turkije is een voorbeeld van een dergelijk land.