Die heeft er toe geleid dat de Japanse institutionele beleggers, op zoek naar rendement, massaal in Europa zijn neergestreken. Zodoende zijn de obligatierendementen op vooral de perifere obligaties sterk onder druk komen te staan. Geen overbodige luxe, want in Portugal dreigde de situatie bijvoorbeeld opnieuw uit de hand te lopen.

De Portugese premier Pedro Passos Coelho kondigde weliswaar een voortzetting van de besparingspolitiek in zijn land aan, maar verschillende economen hebben al gewaarschuwd dat die het land geen stap verder zal helpen. Zonder hulp van Japan zou Portugal nu al achter liggen op het schema.

Die heeft er toe geleid dat de Japanse institutionele beleggers, op zoek naar rendement, massaal in Europa zijn neergestreken. Zodoende zijn de obligatierendementen op vooral de perifere obligaties sterk onder druk komen te staan. Geen overbodige luxe, want in Portugal dreigde de situatie bijvoorbeeld opnieuw uit de hand te lopen. De Portugese premier Pedro Passos Coelho kondigde weliswaar een voortzetting van de besparingspolitiek in zijn land aan, maar verschillende economen hebben al gewaarschuwd dat die het land geen stap verder zal helpen. Zonder hulp van Japan zou Portugal nu al achter liggen op het schema.