Die vlam kan op elk moment aangewakkerd worden en uitgroeien tot een volwaardige brand. In een mum van tijd zou het hele gebied van de Perzische Golf in rep en roer kunnen staan.

Daarbij wordt minder naar Libië gekeken - dat uiteindelijk maar goed is voor 3,30% van de totale wereldreserves aan ruwe olie - als wel naar Saoedi-Arabië en de omringende landen.

John Winsell Davies, fondsbeheerder bij Wermuth Asset Management, merkt op dat noch Egypte, noch Libië een echte bedreiging vormen voor de olieprijs, maar dat dit met Saoedi-Arabië toch enigszins anders ligt.

Die vlam kan op elk moment aangewakkerd worden en uitgroeien tot een volwaardige brand. In een mum van tijd zou het hele gebied van de Perzische Golf in rep en roer kunnen staan. Daarbij wordt minder naar Libië gekeken - dat uiteindelijk maar goed is voor 3,30% van de totale wereldreserves aan ruwe olie - als wel naar Saoedi-Arabië en de omringende landen. John Winsell Davies, fondsbeheerder bij Wermuth Asset Management, merkt op dat noch Egypte, noch Libië een echte bedreiging vormen voor de olieprijs, maar dat dit met Saoedi-Arabië toch enigszins anders ligt.