Volgens Merk is de politiek gevoerd door de Bank of Japan die van een land dat een begroting uit de Depression Era, de centrale bank print geld als razend. In eender welk scenario kan dit niet goed aflopen, Japan dreigt een economische puinhoop te worden.

De situatie in Japan zal van kwaad naar erger evolueren, totdat de Bank of Japan op een bepaald moment niet meer meester zal zijn van de situatie. Op dat moment zullen de beleidsmensen pas beseffen dat ze een mechanisme in gang hebben gezet dat niet meer te stoppen is.

Volgens Merk is de politiek gevoerd door de Bank of Japan die van een land dat een begroting uit de Depression Era, de centrale bank print geld als razend. In eender welk scenario kan dit niet goed aflopen, Japan dreigt een economische puinhoop te worden. De situatie in Japan zal van kwaad naar erger evolueren, totdat de Bank of Japan op een bepaald moment niet meer meester zal zijn van de situatie. Op dat moment zullen de beleidsmensen pas beseffen dat ze een mechanisme in gang hebben gezet dat niet meer te stoppen is.