De FED werd geconfronteerd met een begrotingsdeficiet van 25% van het BBP, ze gaf op dat moment obligaties met een looptijd van 1 jaar uit aan 0,875% en op 30 jaar aan 2,50%. De huidige situatie in Japan begint sterk te lijken op die in de VS tijdens WOII, aldus Tyler Durden van Zerohedge.

Wanneer de rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie oploopt tot boven 2% zal de Bank of Japan ingrijpende maatregelen moeten treffen om de obligatiemarkt te ondersteunen. Wanneer dat niet gebeurt, zou een financiële crisis maar moeilijk te vermijden zijn.

De FED werd geconfronteerd met een begrotingsdeficiet van 25% van het BBP, ze gaf op dat moment obligaties met een looptijd van 1 jaar uit aan 0,875% en op 30 jaar aan 2,50%. De huidige situatie in Japan begint sterk te lijken op die in de VS tijdens WOII, aldus Tyler Durden van Zerohedge. Wanneer de rente op de 10-jarige Japanse staatsobligatie oploopt tot boven 2% zal de Bank of Japan ingrijpende maatregelen moeten treffen om de obligatiemarkt te ondersteunen. Wanneer dat niet gebeurt, zou een financiële crisis maar moeilijk te vermijden zijn.