In de afgelopen drie of vier maanden is in Griekenland weinig of niets gebeurt om orde op zaken te stellen. Dat heeft onder andere te maken met de twee verkiezingen die in het land in de afgelopen maanden moest reorganiseren om uiteindelijk nog met moeite een regering op de been te krijgen.

De situatie in Griekenland evolueert van kwaad naar erger, waardoor ook de schulden verder uit de hand lopen. De Grieken zijn verder af dan ooit van het bereiken van het objectief van een schuldengraad van 120% tegen 2020. Momenteel bedraagt die schuldengraad nog 160%.

Een nieuw gat van 30 miljard euro

Volgens sommige economen kan Griekenland de doelstelling van een schuldengraad van 120% met ongeveer 10% missen, wat overeenstemt met een bedrag van ongeveer 30 miljard euro. Het IMF heeft eerder al te verstaan gegeven dat het opnieuw missen van doelstellingen niet langer geduld zal worden.

Bovendien dreigt ook het geduld van de landen die Griekenland tot dusver hebben gefinancierd opgebruikt te raken. Het ziet er niet naar uit dat er nog meer extra geld voor het land wordt vrijgemaakt. Tegen die achtergrond wordt een Grieks bankroet stilaan onvermijdelijk.

In de afgelopen drie of vier maanden is in Griekenland weinig of niets gebeurt om orde op zaken te stellen. Dat heeft onder andere te maken met de twee verkiezingen die in het land in de afgelopen maanden moest reorganiseren om uiteindelijk nog met moeite een regering op de been te krijgen. De situatie in Griekenland evolueert van kwaad naar erger, waardoor ook de schulden verder uit de hand lopen. De Grieken zijn verder af dan ooit van het bereiken van het objectief van een schuldengraad van 120% tegen 2020. Momenteel bedraagt die schuldengraad nog 160%.Een nieuw gat van 30 miljard euro Volgens sommige economen kan Griekenland de doelstelling van een schuldengraad van 120% met ongeveer 10% missen, wat overeenstemt met een bedrag van ongeveer 30 miljard euro. Het IMF heeft eerder al te verstaan gegeven dat het opnieuw missen van doelstellingen niet langer geduld zal worden. Bovendien dreigt ook het geduld van de landen die Griekenland tot dusver hebben gefinancierd opgebruikt te raken. Het ziet er niet naar uit dat er nog meer extra geld voor het land wordt vrijgemaakt. Tegen die achtergrond wordt een Grieks bankroet stilaan onvermijdelijk.