Claus Vistesen van Pantheon Macroeconomics vreest nu dat het BBP in het tweede kwartaal is gedaald, van een economische opleving is helemaal geen sprake. Daardoor dreigt het Frankrijk van François Hollande regelrecht met deflatie geconfronteerd te worden.

Dat is iets wat de Franse president natuurlijk kan missen als kiespijn. Hij had zijn landgenoten een economische opleving, inclusief een afnamen van de werkloosheid voorgespiegeld, en blijkt nu al die mooie beloften van geen kant te kunnen waarmaken.

Claus Vistesen van Pantheon Macroeconomics vreest nu dat het BBP in het tweede kwartaal is gedaald, van een economische opleving is helemaal geen sprake. Daardoor dreigt het Frankrijk van François Hollande regelrecht met deflatie geconfronteerd te worden. Dat is iets wat de Franse president natuurlijk kan missen als kiespijn. Hij had zijn landgenoten een economische opleving, inclusief een afnamen van de werkloosheid voorgespiegeld, en blijkt nu al die mooie beloften van geen kant te kunnen waarmaken.