De Flash Composite PMI, de index van de aankoopmangers, is in december teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden van 47, ten opzichte van een stand van 48 in november. Zowat alle subindices van de Flash Composite PMI zakten weg onder het niveau van 50.

Dat wijst in de richting van een krimp, waarbij er bovendien weinig hoop is op een verbetering op korte of zelfs middellange termijn. Markit econoom Andrew Harker maakt zich grote zorgen over de evolutie van de index van de aankoopmanagers, Frankrijk dreigt steeds dieper weg te zakken in een bodemloos gat.

De Flash Composite PMI, de index van de aankoopmangers, is in december teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven maanden van 47, ten opzichte van een stand van 48 in november. Zowat alle subindices van de Flash Composite PMI zakten weg onder het niveau van 50. Dat wijst in de richting van een krimp, waarbij er bovendien weinig hoop is op een verbetering op korte of zelfs middellange termijn. Markit econoom Andrew Harker maakt zich grote zorgen over de evolutie van de index van de aankoopmanagers, Frankrijk dreigt steeds dieper weg te zakken in een bodemloos gat.