Volgens data provider Markit bedroeg de spread van CDS voor obligaties met een looptijd van vijf jaar tussen Duitsland en Portugal gisteren 555 basispunten, tussen de Duitse en de Griekse 975 basispunten en tussen de Duitse en Ierse 620.

In het geval van Spanje en Italië bedroegen die spreads respectievelijk 226 en 148 basispunten. Opvallend is dat de spread tussen Italië en Spanje enerzijds en Portugal anderzijds fors is toegenomen.

In het geval van Italië bedroeg die vorig jaar maar 25 basispunten, nu zijn het er meer dan 400. Daaruit afleiden dat Spanje en Italië de dans gaan kunnen ontspringen, is misschien wel wat voorbarig. De situatie in de Eurozone kan snel weer verslechteren.

Volgens data provider Markit bedroeg de spread van CDS voor obligaties met een looptijd van vijf jaar tussen Duitsland en Portugal gisteren 555 basispunten, tussen de Duitse en de Griekse 975 basispunten en tussen de Duitse en Ierse 620. In het geval van Spanje en Italië bedroegen die spreads respectievelijk 226 en 148 basispunten. Opvallend is dat de spread tussen Italië en Spanje enerzijds en Portugal anderzijds fors is toegenomen. In het geval van Italië bedroeg die vorig jaar maar 25 basispunten, nu zijn het er meer dan 400. Daaruit afleiden dat Spanje en Italië de dans gaan kunnen ontspringen, is misschien wel wat voorbarig. De situatie in de Eurozone kan snel weer verslechteren.