In het najaar zit een beperkte groei er terug in, maar dat zal afhangen van herstel in de rest van de wereld.

Als de activiteit in de rest van de wereld in de tweede jaarhelft terug aantrekt, kan de eurozone daar van profiteren.

Extra stimulusmaatregelen door de ECB die zorgen voor een zwakkere euro kunnen daar in belangrijke mate toe bijdragen.

Een terugkeer naar licht positieve groei is dus mogelijk in het najaar, maar hoe dan ook is een krachtig herstel zo goed als uitgesloten.

Als de groei er al komt, zal die volgens Bart Van Craeynest niet voldoende zijn om de huidige schulden af te bouwen of om de werkloosheid terug te brengen tot aanvaardbare niveaus. De situatie in de eurozone blijft dan ook vrij somber.

In het najaar zit een beperkte groei er terug in, maar dat zal afhangen van herstel in de rest van de wereld. Als de activiteit in de rest van de wereld in de tweede jaarhelft terug aantrekt, kan de eurozone daar van profiteren. Extra stimulusmaatregelen door de ECB die zorgen voor een zwakkere euro kunnen daar in belangrijke mate toe bijdragen. Een terugkeer naar licht positieve groei is dus mogelijk in het najaar, maar hoe dan ook is een krachtig herstel zo goed als uitgesloten. Als de groei er al komt, zal die volgens Bart Van Craeynest niet voldoende zijn om de huidige schulden af te bouwen of om de werkloosheid terug te brengen tot aanvaardbare niveaus. De situatie in de eurozone blijft dan ook vrij somber.