De euro onderscheidt zich van andere belangrijke valuta doordat de centrale bank in het geval van de euro niet actief probeert de munt te devalueren of te voorkomen dat hij in waarde stijgt.

De spreads op obligaties en sovereign credit default swaps van verschillende landen aan de periferie van de eurozone zijn blijven groeien ondanks het scala aan beleidsinterventies.

Landen aan de periferie van de eurozone zijn begonnen aan ingrijpende fiscale aanpassingen die waarschijnlijk de binnenlandse vraag zullen fnuiken, zodat deze landen vooral zullen hopen op aantrekkende export.

De waardestijging (en overwaardering) van de gemeenschappelijke dreigt echter hun toch al moeilijke situatie verder te verslechteren.

De euro onderscheidt zich van andere belangrijke valuta doordat de centrale bank in het geval van de euro niet actief probeert de munt te devalueren of te voorkomen dat hij in waarde stijgt. De spreads op obligaties en sovereign credit default swaps van verschillende landen aan de periferie van de eurozone zijn blijven groeien ondanks het scala aan beleidsinterventies. Landen aan de periferie van de eurozone zijn begonnen aan ingrijpende fiscale aanpassingen die waarschijnlijk de binnenlandse vraag zullen fnuiken, zodat deze landen vooral zullen hopen op aantrekkende export. De waardestijging (en overwaardering) van de gemeenschappelijke dreigt echter hun toch al moeilijke situatie verder te verslechteren.