De papierprijzen stijgen wel door het lager aanbod, maar door de sterke onderbenutting van de capaciteit én de vele productie-onderbrekingen vertaalt dit zich niet in stijgende winstmarges.

De twee grootste Europese spelers in de sector nl. Stora Enso en UPM-Kymmene, publiceerden dan ook zwakke vierdekwartaalresultaten. Voor de eerste jaarhelft wordt geen beterschap verwacht.

De focus ligt nu op kasstroomgeneratie. Beide bedrijven halveren hun dividend. Hoewel beide bedrijven fors onder de boekwaarde noteren, staat SG Private Banking omwille van de zwakke rendabiliteit niet aan de koperszijde. Te behouden, zo luidt de conclusie.

De papierprijzen stijgen wel door het lager aanbod, maar door de sterke onderbenutting van de capaciteit én de vele productie-onderbrekingen vertaalt dit zich niet in stijgende winstmarges. De twee grootste Europese spelers in de sector nl. Stora Enso en UPM-Kymmene, publiceerden dan ook zwakke vierdekwartaalresultaten. Voor de eerste jaarhelft wordt geen beterschap verwacht. De focus ligt nu op kasstroomgeneratie. Beide bedrijven halveren hun dividend. Hoewel beide bedrijven fors onder de boekwaarde noteren, staat SG Private Banking omwille van de zwakke rendabiliteit niet aan de koperszijde. Te behouden, zo luidt de conclusie.