Hij verwacht dat de euro nog tijdens de zomermaanden zal standhouden, maar dat daarna de afbrokkeling opnieuw gaat beginnen.

Taylor spreekt van een onmogelijke situatie in Europa, waarbij de begrotingsproblemen op de koers van de euro gaan blijven wegen.

Hij is van mening dat het reddingsplan voor de eurozone met een waarde van 750 miljard dollar geen kans op slagen heeft. De financiële markten gaan dit op een bepaald moment beseffen, met een volgende baisse-fase voor de euro als gevolg.

Het was Taylor die in maart correct voorspelde dat de koers van de euro zou gaan afbrokkelen van 1,35 naar 1,20 dollar. De Dollar Index steeg inderdaad met 9,35%, maar is sinds enkele weken aan het stabiliseren.

Op de Chicago Mercantile Exchange is het aantal short-posities op de euro vanaf de piek op 8 juni inmiddels al met 70% gedaald, zo maakte de Commodity Futures Trading Commission bekend. Dat betekent dat de euro inderdaad nog wat respijt kan krijgen.

Hij verwacht dat de euro nog tijdens de zomermaanden zal standhouden, maar dat daarna de afbrokkeling opnieuw gaat beginnen. Taylor spreekt van een onmogelijke situatie in Europa, waarbij de begrotingsproblemen op de koers van de euro gaan blijven wegen. Hij is van mening dat het reddingsplan voor de eurozone met een waarde van 750 miljard dollar geen kans op slagen heeft. De financiële markten gaan dit op een bepaald moment beseffen, met een volgende baisse-fase voor de euro als gevolg. Het was Taylor die in maart correct voorspelde dat de koers van de euro zou gaan afbrokkelen van 1,35 naar 1,20 dollar. De Dollar Index steeg inderdaad met 9,35%, maar is sinds enkele weken aan het stabiliseren. Op de Chicago Mercantile Exchange is het aantal short-posities op de euro vanaf de piek op 8 juni inmiddels al met 70% gedaald, zo maakte de Commodity Futures Trading Commission bekend. Dat betekent dat de euro inderdaad nog wat respijt kan krijgen.