Die komt bovenop de penibele economische situatie. Steeds meer Zuid-Europeanen pikken de besparingsmaatregelen niet langer, want die duwen de economie alleen nog dieper in het dal. Griekenland bevindt zich al vijf jaar lang in een recessie, het BBP is er met 20% gekrompen.

Ook in Spanje en Italië slaat de recessie hard toe, in beide landen lligt de output meer dan 7% onder de piek die in 2008 werd bereikt. Is er hoop voor de toekomst?

De situatie in Europa moet eerst veel slechter worden alvorens er beterschap komt, zo denkt Desmond Lachman van het American Enterprise Institute (AEI). De toekomst van de euro ziet er allesbehalve rooskleurig uit.

Die komt bovenop de penibele economische situatie. Steeds meer Zuid-Europeanen pikken de besparingsmaatregelen niet langer, want die duwen de economie alleen nog dieper in het dal. Griekenland bevindt zich al vijf jaar lang in een recessie, het BBP is er met 20% gekrompen. Ook in Spanje en Italië slaat de recessie hard toe, in beide landen lligt de output meer dan 7% onder de piek die in 2008 werd bereikt. Is er hoop voor de toekomst? De situatie in Europa moet eerst veel slechter worden alvorens er beterschap komt, zo denkt Desmond Lachman van het American Enterprise Institute (AEI). De toekomst van de euro ziet er allesbehalve rooskleurig uit.