Detroit zit momenteel op de knieën en sommige mensen denken dat de bodem is bereikt. Dat is volgens Ewing helemaal niet het geval. De situatie in Detroit zal eerst verergeren alvorens ze kan verbeteren, de dienstverlening zal bijvoorbeeld niet verder afgebouwd moeten worden.

Diegenen die in Detroit zijn blijven wonen of die in staat zijn om de stad te verlaten, zullen volgens Ewing de zwaarste last van het faillissement moeten dragen.

Volgens Reuters leeft een derde van de bevolking van Detroit onder de armoedegrens, één op vijf inwoners van de stad is werkloos. Het verdwijnen van de auto-industrie heeft Detroit over de rand van de afgrond geduwd.

Detroit zit momenteel op de knieën en sommige mensen denken dat de bodem is bereikt. Dat is volgens Ewing helemaal niet het geval. De situatie in Detroit zal eerst verergeren alvorens ze kan verbeteren, de dienstverlening zal bijvoorbeeld niet verder afgebouwd moeten worden. Diegenen die in Detroit zijn blijven wonen of die in staat zijn om de stad te verlaten, zullen volgens Ewing de zwaarste last van het faillissement moeten dragen. Volgens Reuters leeft een derde van de bevolking van Detroit onder de armoedegrens, één op vijf inwoners van de stad is werkloos. Het verdwijnen van de auto-industrie heeft Detroit over de rand van de afgrond geduwd.