De BEL 20 heeft alle moeite van de wereld om boven de nullijn stand te houden. De euro is inmiddels al teruggevallen onder het niveau van 1,30 dollar.

Afgelopen weekend was er eentje dat de Cyprioten niet zo snel zullen vergeten. Woedende, maar ook zeer bezorgde, eilandbewoners kwam in de straten en pleinen van de hoofdstad

Nicosia hun ongenoegen over de gang van zaken uiten. Het besef groeide met het uur dat er zware maatregelen op komst waren.

Die waren trouwens onvermijdelijk, want de situatie in Cyprus verslechterde zaterdag en zondag van uur tot uur.

De banken zagen hun beschikbare liquiditeiten opdrogen, in zoverre dat geldafhalingen bij de automaten van twee banken beperkt bleef tot een maximumbedrag van 100 euro.

De BEL 20 heeft alle moeite van de wereld om boven de nullijn stand te houden. De euro is inmiddels al teruggevallen onder het niveau van 1,30 dollar. Afgelopen weekend was er eentje dat de Cyprioten niet zo snel zullen vergeten. Woedende, maar ook zeer bezorgde, eilandbewoners kwam in de straten en pleinen van de hoofdstad Nicosia hun ongenoegen over de gang van zaken uiten. Het besef groeide met het uur dat er zware maatregelen op komst waren. Die waren trouwens onvermijdelijk, want de situatie in Cyprus verslechterde zaterdag en zondag van uur tot uur. De banken zagen hun beschikbare liquiditeiten opdrogen, in zoverre dat geldafhalingen bij de automaten van twee banken beperkt bleef tot een maximumbedrag van 100 euro.