Daarmee bedoelde hij dat in de toekomst dergelijke bail-ins telkens zullen toegepast worden wanneer een bank of een land in moeilijkheden is gekomen. Maar is een dergelijke aanpak wel de juiste? Feit is in ieder geval dat de situatie in Cyprus sinds de bail-in nauwelijks is verbeterd.

Eén op twee kredieten wordt niet terugbetaald en dat betekent dat de Cypriotische banken vroeg of laat opnieuw in moeilijkheden kunnen komen. De Central Bank of Cyprus merkte nog dat het aantal probleemkredieten is verdubbeld sinds maart 2013 toen de bail-in werd aangekondigd.

Daarmee bedoelde hij dat in de toekomst dergelijke bail-ins telkens zullen toegepast worden wanneer een bank of een land in moeilijkheden is gekomen. Maar is een dergelijke aanpak wel de juiste? Feit is in ieder geval dat de situatie in Cyprus sinds de bail-in nauwelijks is verbeterd. Eén op twee kredieten wordt niet terugbetaald en dat betekent dat de Cypriotische banken vroeg of laat opnieuw in moeilijkheden kunnen komen. De Central Bank of Cyprus merkte nog dat het aantal probleemkredieten is verdubbeld sinds maart 2013 toen de bail-in werd aangekondigd.