Europa heeft op de meeting voor ministers van Financiën in Ierland afgelopen weekend pijnlijk duidelijk gemaakt dat er een schrijnend gebrek is aan bereidheid tot samenwerking.

Europa keurde weliswaar een steunpakket van 10 miljard euro voor Cyprus goed, maar deed tevens een oproep tot het eiland om zelf de nog ontbrekende 6 miljard euro te vinden.

Dat is een groot bedrag voor een land van de afmetingen van Cyrus, ook al werd een beslag gelegd op een deel van de bankendeposito's.

Het ergste van alles is misschien nog wel dat geen enkel lid van de troika, bestaande uit Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds, enig zicht heeft op de economische groeivooruitzichten voor Cyprus. Dat die vooruitzichten er niet goed uitzien, is inmiddels duidelijk gebleken.

Europa heeft op de meeting voor ministers van Financiën in Ierland afgelopen weekend pijnlijk duidelijk gemaakt dat er een schrijnend gebrek is aan bereidheid tot samenwerking. Europa keurde weliswaar een steunpakket van 10 miljard euro voor Cyprus goed, maar deed tevens een oproep tot het eiland om zelf de nog ontbrekende 6 miljard euro te vinden. Dat is een groot bedrag voor een land van de afmetingen van Cyrus, ook al werd een beslag gelegd op een deel van de bankendeposito's. Het ergste van alles is misschien nog wel dat geen enkel lid van de troika, bestaande uit Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds, enig zicht heeft op de economische groeivooruitzichten voor Cyprus. Dat die vooruitzichten er niet goed uitzien, is inmiddels duidelijk gebleken.