Maar voor buitenstaanders blijft het buitengewoon moeilijk om een betrouwbaar beeld te krijgen van hoe de situatie in China nu werkelijk is. De boodschap die ene Huarong, de belangrijkste manager van probleemkredieten in China, brengt, klinkt echter niet zo gunstig.

De situatie in China is niet alleen grimmig maar ook erg ingewikkeld. In het eerste kwartaal is het aantal probleemkredieten bij de banken fors gestegen en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Die probleemkredieten zijn nu al negen kwartalen op rij gestegen en bevinden zich op het hoogste niveau sinds 2008.

Maar voor buitenstaanders blijft het buitengewoon moeilijk om een betrouwbaar beeld te krijgen van hoe de situatie in China nu werkelijk is. De boodschap die ene Huarong, de belangrijkste manager van probleemkredieten in China, brengt, klinkt echter niet zo gunstig. De situatie in China is niet alleen grimmig maar ook erg ingewikkeld. In het eerste kwartaal is het aantal probleemkredieten bij de banken fors gestegen en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Die probleemkredieten zijn nu al negen kwartalen op rij gestegen en bevinden zich op het hoogste niveau sinds 2008.