Het verlies van de Amerikaanse banken op commerciële leningen zou kunnen oplopen tot meer dan 3,40%, het niveau waar in 1934 tijdens de Grote Depressie de piek werd bereikt. Die piek zou volgens Deutsche Bank geëvenaard en zelfs overtroffen worden.

Maar zelfs wanneer het niet zo'n vaart loopt kan het verlies op leningen oplopen tot het dubbele van de 1,50% opgetekend tijdens het derde kwartaal van vorig jaar. De piek van 3% zou tegen het einde van 2010 bereikt kunnen worden.

Het team analisten onder leiding van Mike Mayo signaleert dat de banken niet alleen met verliezen op woonkredieten geconfronteerd worden, maar dat er ook problemen zijn met onder andere kredietkaarten.

Bij ongeveer een kwart van de uitstaande leningen zijn er tot dusver problemen opgedoken, maar bij de andere driekwart procent kunnen de problemen in snel tempo te gaan toenemen. Mayo gelooft dat de bereidheid van banken om risico's te nemen in de toekomst gaat afnemen.

Het verlies van de Amerikaanse banken op commerciële leningen zou kunnen oplopen tot meer dan 3,40%, het niveau waar in 1934 tijdens de Grote Depressie de piek werd bereikt. Die piek zou volgens Deutsche Bank geëvenaard en zelfs overtroffen worden. Maar zelfs wanneer het niet zo'n vaart loopt kan het verlies op leningen oplopen tot het dubbele van de 1,50% opgetekend tijdens het derde kwartaal van vorig jaar. De piek van 3% zou tegen het einde van 2010 bereikt kunnen worden.Het team analisten onder leiding van Mike Mayo signaleert dat de banken niet alleen met verliezen op woonkredieten geconfronteerd worden, maar dat er ook problemen zijn met onder andere kredietkaarten. Bij ongeveer een kwart van de uitstaande leningen zijn er tot dusver problemen opgedoken, maar bij de andere driekwart procent kunnen de problemen in snel tempo te gaan toenemen. Mayo gelooft dat de bereidheid van banken om risico's te nemen in de toekomst gaat afnemen.