Sonia Pangusion, analist bij IHS Global Insight, sprak van heel slecht nieuws. De situatie van Ierland blijft penibel, de banksector zit veel zwaarder dan verwacht in problemen.

De redding van Allied Irish kan in een worst case scenario 34 miljard euro kosten en dat is een hele hoop geld. Pangusion ziet echter één belangrijk lichtpunt: Ierland heeft klaarheid geschonken over de gang van zaken.

Dat moet het vertrouwen in het land op lange termijn doen herstellen. Bovendien is Ierland volledig gefinancierd tot in juni van volgend jaar, zodat een Griekenland-scenario voorlopig niet opduikt.

Sonia Pangusion, analist bij IHS Global Insight, sprak van heel slecht nieuws. De situatie van Ierland blijft penibel, de banksector zit veel zwaarder dan verwacht in problemen. De redding van Allied Irish kan in een worst case scenario 34 miljard euro kosten en dat is een hele hoop geld. Pangusion ziet echter één belangrijk lichtpunt: Ierland heeft klaarheid geschonken over de gang van zaken. Dat moet het vertrouwen in het land op lange termijn doen herstellen. Bovendien is Ierland volledig gefinancierd tot in juni van volgend jaar, zodat een Griekenland-scenario voorlopig niet opduikt.