In dit verband lijkt de Europese Centrale Bank volgens Carmignac haar keuze te hebben gemaakt: vóór Duitsland en zijn deugdelijke budgettaire en monetaire beleid. Hierbij volgt de ECB nauwgezet haar mandaat, door zich uitsluitend te richten op de strijd tegen de inflatie.

Deze situatie kan leiden tot grotere deflatiedruk in de eurozone en meer problemen voor die exporterende landen die het minst in staat zijn om via een grotere productiviteit de hogere prijzen in euro's te compenseren.

Frankrijk, Italië en Spanje, staten die tot nu toe door de markten redelijk gespaard bleven, kunnen volgens Carmignac terechtkomen in de groep risicovolle landen, die met moedige bezuinigingsmaatregelen trachten het overheidstekort te bestrijden: bezuinigingen en deflatiedruk vormen geen gelukkige combinatie.

Portugal en Ierland worden wellicht gedwongen om net als Griekenland een beroep op het IMF doen.

In dit verband lijkt de Europese Centrale Bank volgens Carmignac haar keuze te hebben gemaakt: vóór Duitsland en zijn deugdelijke budgettaire en monetaire beleid. Hierbij volgt de ECB nauwgezet haar mandaat, door zich uitsluitend te richten op de strijd tegen de inflatie. Deze situatie kan leiden tot grotere deflatiedruk in de eurozone en meer problemen voor die exporterende landen die het minst in staat zijn om via een grotere productiviteit de hogere prijzen in euro's te compenseren. Frankrijk, Italië en Spanje, staten die tot nu toe door de markten redelijk gespaard bleven, kunnen volgens Carmignac terechtkomen in de groep risicovolle landen, die met moedige bezuinigingsmaatregelen trachten het overheidstekort te bestrijden: bezuinigingen en deflatiedruk vormen geen gelukkige combinatie. Portugal en Ierland worden wellicht gedwongen om net als Griekenland een beroep op het IMF doen.