Dit is de derde prijsverhoging in vier maanden. Goedkope tabak wordt ook duurder, maar het premium tabak wordt juist 20% goedkoper.

ABN Amro vindt het te vroeg om de prijsverhoging te beoordelen, aangezien de concurrenten van Altria nog niet hebben besloten wat ze doen. Bovendien is nog onduidelijk wat er met de verkoopvolumes van Altria gaat gebeuren.

De prijsverlaging van het premium tabak is bedoeld om het prijsverschil met normale sigaretten te verkleinen. Dat is een goede zet van Altria.

De belastingverhoging in combinatie met de moeilijke marktomstandigheden in de Verenigde Staten kunnen echter leiden tot een groter dan verwachte volumedaling.

Als concurrenten de prijzen ook niet verlagen, kan Altria marktaandeel verliezen. ABN Amro blijft bij een houdenadvies en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Dit is de derde prijsverhoging in vier maanden. Goedkope tabak wordt ook duurder, maar het premium tabak wordt juist 20% goedkoper. ABN Amro vindt het te vroeg om de prijsverhoging te beoordelen, aangezien de concurrenten van Altria nog niet hebben besloten wat ze doen. Bovendien is nog onduidelijk wat er met de verkoopvolumes van Altria gaat gebeuren. De prijsverlaging van het premium tabak is bedoeld om het prijsverschil met normale sigaretten te verkleinen. Dat is een goede zet van Altria. De belastingverhoging in combinatie met de moeilijke marktomstandigheden in de Verenigde Staten kunnen echter leiden tot een groter dan verwachte volumedaling. Als concurrenten de prijzen ook niet verlagen, kan Altria marktaandeel verliezen. ABN Amro blijft bij een houdenadvies en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.