Daarmee wordt een nieuw signaal gegeven dat de vastgoedmarkt een fors economisch herstel in de weg blijft staan. Het Commerce Department maakte bekend dat uitgaven voor de bouw in februari met 1,30% zijn gedaald. Het was van november 2002 dat die uitgaven nog op zo'n laag niveau stonden.

De cijfers waren zwakker dan verwacht, want de economen hadden verwacht dat de uitgaven voor de bouw maar met 1% zouden zijn gedaald. De zwakte liet zich over alle segmenten van de bouwmarkt gevoelen.

Het was al de vierde maand op rij dat de bouwuitgaven daalden, in januari werd nog een daling met 1,40% opgetekend. De vastgoedmarkt heeft de Amerikaanse economie in een recessie gestort en de signalen over een toekomstig herstel moeten uit diezelfde vastgoedmarkt komen.

Vooral commercieel vastgoed staat momenteel een fors economisch herstel in de weg. Dat commercieel vastgoed ligt vooral de banken zwaar op de maag, waardoor die rol van kredietverlener niet ten volle kunnen vervullen.

Op jaarbasis zijn de bouwuitgaven met 12,80% gedaald, hetgeen aangeeft in welk diep gat de bouwsector is gevallen. In totaal werd er vorige maand nog 553,50 miljard dollar aan de bouw uitgegeven en dat was het laagste niveau sinds januari 1999.

Daarmee wordt een nieuw signaal gegeven dat de vastgoedmarkt een fors economisch herstel in de weg blijft staan. Het Commerce Department maakte bekend dat uitgaven voor de bouw in februari met 1,30% zijn gedaald. Het was van november 2002 dat die uitgaven nog op zo'n laag niveau stonden. De cijfers waren zwakker dan verwacht, want de economen hadden verwacht dat de uitgaven voor de bouw maar met 1% zouden zijn gedaald. De zwakte liet zich over alle segmenten van de bouwmarkt gevoelen. Het was al de vierde maand op rij dat de bouwuitgaven daalden, in januari werd nog een daling met 1,40% opgetekend. De vastgoedmarkt heeft de Amerikaanse economie in een recessie gestort en de signalen over een toekomstig herstel moeten uit diezelfde vastgoedmarkt komen. Vooral commercieel vastgoed staat momenteel een fors economisch herstel in de weg. Dat commercieel vastgoed ligt vooral de banken zwaar op de maag, waardoor die rol van kredietverlener niet ten volle kunnen vervullen. Op jaarbasis zijn de bouwuitgaven met 12,80% gedaald, hetgeen aangeeft in welk diep gat de bouwsector is gevallen. In totaal werd er vorige maand nog 553,50 miljard dollar aan de bouw uitgegeven en dat was het laagste niveau sinds januari 1999.