De situatie van de Amerikaanse banken is echter veel minder goed dan we denken, zo weerlegt Elizabeth Warren. Warren geeft toe dat de situatie er op het eerste gezicht een stuk beter uitziet.

Drie jaar geleden viel Bear Stearns als eerste dominosteen, waarna de crisis ruim een half later een climax bereikte met de ondergang van Lehman Brothers. Het gevolg was een zware economische recessie.

Elizabeth Warren, de vroegere topvrouw van TARP (het reddingsplan voor de Amerikaanse banken), is van mening dat het 'too big to fail' probleem alleen maar groter is geworden. Bovendien is de concentratie in de Amerikaanse banksector nog groter als in 2008.

De situatie van de Amerikaanse banken is echter veel minder goed dan we denken, zo weerlegt Elizabeth Warren. Warren geeft toe dat de situatie er op het eerste gezicht een stuk beter uitziet. Drie jaar geleden viel Bear Stearns als eerste dominosteen, waarna de crisis ruim een half later een climax bereikte met de ondergang van Lehman Brothers. Het gevolg was een zware economische recessie. Elizabeth Warren, de vroegere topvrouw van TARP (het reddingsplan voor de Amerikaanse banken), is van mening dat het 'too big to fail' probleem alleen maar groter is geworden. Bovendien is de concentratie in de Amerikaanse banksector nog groter als in 2008.