Het jaar begon goed met palmolieproducties die boven de ramingen lagen en de volumes zouden de niveaus van 2008 moeten overtreffen.

De palmolie- en rubberprijzen, die drastisch terugvielen in het vierde kwartaal van 2008, schijnen hun bodemkoers te hebben bereikt.

De vooruitzichten voor plantaardige oliën hangen af van de snelheid waarmee de wereld zal herstellen van de financiële en economische crisis, aangezien de langetermijnvooruitzichten voor palmolie positief blijven.

De markt voor natuurrubber, voornamelijk gebaseerd op de autoverkoop, zou meer tijd kunnen nodig hebben om te herstellen.

Het voorgaande in aanmerking genomen, zouden de resultaten van 2009 lager moeten uitkomen dan de historisch hoge resultaten van het vorige boekjaar; maar het bedrijf verwacht dat door kostenbeperking, lagere prijzen voor ruwe olie en zwakkere lokale valuta, de productiekosten dichter bij de vroegere niveaus zullen liggen, wat voldoende marge zal laten voor een winstgevend en cash positief jaar.

Dankzij de kasstroom van de vorige jaren bevindt Sipef zich in een ideale positie om haar uitbreidingsprogramma in 2009 verder te zetten en de directie is actief op zoek naar bijkomende opportuniteiten om verder te investeren in de agro-industrie in het Verre Oosten.

Het jaar begon goed met palmolieproducties die boven de ramingen lagen en de volumes zouden de niveaus van 2008 moeten overtreffen.De palmolie- en rubberprijzen, die drastisch terugvielen in het vierde kwartaal van 2008, schijnen hun bodemkoers te hebben bereikt. De vooruitzichten voor plantaardige oliën hangen af van de snelheid waarmee de wereld zal herstellen van de financiële en economische crisis, aangezien de langetermijnvooruitzichten voor palmolie positief blijven.De markt voor natuurrubber, voornamelijk gebaseerd op de autoverkoop, zou meer tijd kunnen nodig hebben om te herstellen.Het voorgaande in aanmerking genomen, zouden de resultaten van 2009 lager moeten uitkomen dan de historisch hoge resultaten van het vorige boekjaar; maar het bedrijf verwacht dat door kostenbeperking, lagere prijzen voor ruwe olie en zwakkere lokale valuta, de productiekosten dichter bij de vroegere niveaus zullen liggen, wat voldoende marge zal laten voor een winstgevend en cash positief jaar.Dankzij de kasstroom van de vorige jaren bevindt Sipef zich in een ideale positie om haar uitbreidingsprogramma in 2009 verder te zetten en de directie is actief op zoek naar bijkomende opportuniteiten om verder te investeren in de agro-industrie in het Verre Oosten.