PT Agro Muko is een plantageonderneming gesitueerd in de Bengkulu provincie in Sumatra, Indonesië, beplant met 17.855 hectaren oliepalmen en 1.840 hectaren rubberbomen en wordt beheerd door Sipef.

Met bijna 5.000 bedienden en arbeiders is zij één van de grootste werkgevers in de regio. Deze bijkomende deelneming is het gevolg van een overeenkomst waarbij de 2 institutionele aandeelhouders IFC - International Finance Corporation en DEG -Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH, hun respectievelijke 7,21% minderheidsbelang pro rata verkopen aan de 3 overige aandeelhouders MP Evans & Co Limited, PT Austindo Nusantara Jaya en PT Tolan Tiga Indonesia.

Het belang van Sipef in PT Agro Muko stijgt hiermee van 38,45% tot

44,93%. Deze transactie bevestigt Sipef's focus op uitbreiding in palmolie en rubber in het Verre Oosten, door middel van nieuwe verwervingen of door een verhoging van haar belangen in bestaande ondernemingen.

PT Agro Muko is een plantageonderneming gesitueerd in de Bengkulu provincie in Sumatra, Indonesië, beplant met 17.855 hectaren oliepalmen en 1.840 hectaren rubberbomen en wordt beheerd door Sipef. Met bijna 5.000 bedienden en arbeiders is zij één van de grootste werkgevers in de regio. Deze bijkomende deelneming is het gevolg van een overeenkomst waarbij de 2 institutionele aandeelhouders IFC - International Finance Corporation en DEG -Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH, hun respectievelijke 7,21% minderheidsbelang pro rata verkopen aan de 3 overige aandeelhouders MP Evans & Co Limited, PT Austindo Nusantara Jaya en PT Tolan Tiga Indonesia. Het belang van Sipef in PT Agro Muko stijgt hiermee van 38,45% tot 44,93%. Deze transactie bevestigt Sipef's focus op uitbreiding in palmolie en rubber in het Verre Oosten, door middel van nieuwe verwervingen of door een verhoging van haar belangen in bestaande ondernemingen.