Hoe kan de belegger via Sipef participeren aan de hoge groeiperspectieven van o.a. de Aziatische landen?, is de vraag die spontaan oprijst.

Sipef is een groep die vnl. palmolie- (79% van de bedrijfswinst) en rubberplantages (17% van de bedrijfswinst) uitbaat in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea.

Volgens economische onderzoekers zal door de inkomensgroei in Azië en Latijns-Amerika een nieuwe middenklasse opstaan. Deze middenklasse spiegelt zich aan de Westerse gewoonten.

Zo ook wat de voedingspatronen betreft: om aan de verwachte groei van de voedselproductie te kunnen voldoen, zal de vraag naar palmolie sterk toenemen. De omzet- en winstcijfers van Sipef kunnen hier enkel maar wel bij varen.

Het meest recente productierapport van de plantagegroep bevestigt de goede gang van zaken. Van Herck leest: "Het derde

trimester van 2012 werd gekenmerkt door goede palmolieproducties (+5,46%).

Ondanks nog relatief lagere volumes (-1,0%) over het eerste semester van het jaar, overtreft de totale palmolieproductie per eind september deze van dezelfde periode vorig jaar al met 1,2%". Van Herck heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

Hoe kan de belegger via Sipef participeren aan de hoge groeiperspectieven van o.a. de Aziatische landen?, is de vraag die spontaan oprijst. Sipef is een groep die vnl. palmolie- (79% van de bedrijfswinst) en rubberplantages (17% van de bedrijfswinst) uitbaat in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Volgens economische onderzoekers zal door de inkomensgroei in Azië en Latijns-Amerika een nieuwe middenklasse opstaan. Deze middenklasse spiegelt zich aan de Westerse gewoonten. Zo ook wat de voedingspatronen betreft: om aan de verwachte groei van de voedselproductie te kunnen voldoen, zal de vraag naar palmolie sterk toenemen. De omzet- en winstcijfers van Sipef kunnen hier enkel maar wel bij varen. Het meest recente productierapport van de plantagegroep bevestigt de goede gang van zaken. Van Herck leest: "Het derde trimester van 2012 werd gekenmerkt door goede palmolieproducties (+5,46%). Ondanks nog relatief lagere volumes (-1,0%) over het eerste semester van het jaar, overtreft de totale palmolieproductie per eind september deze van dezelfde periode vorig jaar al met 1,2%". Van Herck heeft een advies opbouwen voor het aandeel.