SBM was een gezamelijke dochteronderneming van Sea Containers Ltd (70%), de Antwerpse onderneming Thornton & Co N.V. (20%) en Sipef N.V. (10%). Sinds de oprichting van SBM in 1990 was Sipef verantwoordelijk voor het management van de 228 hectaren bananenplantages en de marketing van de productie van ongeveer 7.000 ton.

Deze verwerving zal Sipef toelaten om SBM te fuseren met haar dochteronderneming Eglin, waardoor in Ivoorkust voldoende schaalgrootte wordt gecreëerd om, binnen de rendabiliteitsnormen van de Sipef Groep, tegemoet te komen aan de kwaliteitseisen van de Europese bananenmarkt.

SBM was een gezamelijke dochteronderneming van Sea Containers Ltd (70%), de Antwerpse onderneming Thornton & Co N.V. (20%) en Sipef N.V. (10%). Sinds de oprichting van SBM in 1990 was Sipef verantwoordelijk voor het management van de 228 hectaren bananenplantages en de marketing van de productie van ongeveer 7.000 ton. Deze verwerving zal Sipef toelaten om SBM te fuseren met haar dochteronderneming Eglin, waardoor in Ivoorkust voldoende schaalgrootte wordt gecreëerd om, binnen de rendabiliteitsnormen van de Sipef Groep, tegemoet te komen aan de kwaliteitseisen van de Europese bananenmarkt.