De RSPO certificering is een vrijwillig systeem ter promotie van de ontwikkeling van duurzame palmolie, daarbij op een evenwichtige manier rekening houdend met economische, milieu- en sociale aspecten van de palmolieproductie.

Het werd opgericht door de RSPO, een gezamenlijk initiatief van alle betrokken deelnemers in de volledige palmolieproductieketen, zowel plantageondernemingen, als fabrikanten, verkopers en groothandelaars van palmolie of afgeleide producten, industriële verenigingen, publieke organisaties en financiële instellingen.

Het voornaamste doel is "het promoten van de ontwikkeling en het gebruiken van duurzame palmolie door middel van een samenwerking in de productieketen en van een open dialoog tussen de deelnemers".

De RSPO certificering is een vrijwillig systeem ter promotie van de ontwikkeling van duurzame palmolie, daarbij op een evenwichtige manier rekening houdend met economische, milieu- en sociale aspecten van de palmolieproductie. Het werd opgericht door de RSPO, een gezamenlijk initiatief van alle betrokken deelnemers in de volledige palmolieproductieketen, zowel plantageondernemingen, als fabrikanten, verkopers en groothandelaars van palmolie of afgeleide producten, industriële verenigingen, publieke organisaties en financiële instellingen. Het voornaamste doel is "het promoten van de ontwikkeling en het gebruiken van duurzame palmolie door middel van een samenwerking in de productieketen en van een open dialoog tussen de deelnemers".