De meeste grote Belgische bedrijven hebben in de afgelopen weken al de kwartaalcijfers bekendgemaakt, maar in de komende dagen mogen we toch nog uitkijken naar een paar achterblijvers. Dat is bijvoorbeeld het geval met Sipef, dat vrijdag voor opening van de beurs een trading update geeft.

Bernard Hanssens van Bank Degroof blikte even vooruit naar wat we van dit bedrijf mogen verwachten. Hierbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met de prijsevolutie bij een aantal landbouwproducten, waarbij we op de eerste plaats aan palmolie en rubber denken.

Trigger voor de koers

Hanssens vermeldde al eerder dat een succesvolle expansie van de projecten in Zuid-Sumatra (de zogenaamde Musi Rawas projecten) een trigger voor de koers kunnen vormen. Daarover zouden we in de komende kwartalen meer duidelijkheid moeten krijgen.

Op basis van de huidige marktparameters is het aandeel volgens Hanssens correct gewaardeerd, zodat er niet onmiddellijk een trigger voor de koers aanwezig is. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 66 euro.

De meeste grote Belgische bedrijven hebben in de afgelopen weken al de kwartaalcijfers bekendgemaakt, maar in de komende dagen mogen we toch nog uitkijken naar een paar achterblijvers. Dat is bijvoorbeeld het geval met Sipef, dat vrijdag voor opening van de beurs een trading update geeft. Bernard Hanssens van Bank Degroof blikte even vooruit naar wat we van dit bedrijf mogen verwachten. Hierbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met de prijsevolutie bij een aantal landbouwproducten, waarbij we op de eerste plaats aan palmolie en rubber denken. Trigger voor de koersHanssens vermeldde al eerder dat een succesvolle expansie van de projecten in Zuid-Sumatra (de zogenaamde Musi Rawas projecten) een trigger voor de koers kunnen vormen. Daarover zouden we in de komende kwartalen meer duidelijkheid moeten krijgen. Op basis van de huidige marktparameters is het aandeel volgens Hanssens correct gewaardeerd, zodat er niet onmiddellijk een trigger voor de koers aanwezig is. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 66 euro.