De totale palmolieproductie van Sipef over de eerste 9 maanden van 2009 overtrof de volumes van het vorige jaar met 16,4% en zelfs met 17,8% op een "beneficial interest" basis.

De stijging van de plantaardige olieprijzen in het eerste kwartaal van 2009 zette zich voort in het tweede, omdat de prijzen werden ondersteund door de zeer teleurstellende oogst van oliezaden zowel in Brazilië als in Argentinië.

Aan het begin van het derde kwartaal werden alle grondstofprijzen, ook die van palmolie, onder druk gezet door de onzekerheid over de snelheid en grootte van het economisch herstel.

Sinds dan hebben tegenstrijdige fundamentele gebeurtenissen, zoals een te zwakke moesson in India en goede oogstcondities van oliezaden in de VSA, de palmolieprijzen heen en weer geduwd tussen marktprijzen van USD 600 en 750 per ton CIF Rotterdam. Op het ogenblik ligt de waarde rond USD 690 per ton.

De productieverhoging van onze palmolieplantages in Noord-Sumatra in de eerste 9 maanden zal zich niet voortzetten in het vierde kwartaal, al stijgen de volumes bij Agro Muko verder.

Hargy Oil Palms in PNG blijft uitstekende oogsten kennen en we hopen dat ze op het einde van het jaar een, nog nooit geëvenaarde, totale productie van 100.000 ton palmolie en palmpitolie zullen bereiken.

De verwachtingen van het management voor de rest van het jaar zijn optimistisch en kunnen slechts verstoord worden door slechte weersomstandigheden terwijl een mogelijke "El Niño" de oogst van 2010 zou kunnen aantasten.

De palmolie- en rubberprijzen worden momenteel ondersteund door de hogere ruwe-olieprijzen en een verzwakte USD tegenover de meeste deviezen.

De verwachtingen voor een uitstekende sojaproductie in Zuid-Amerika zullen een invloed hebben op de projectie van de kortetermijnprijzen voor ruwe palmolie, al blijven de structureel ondersteunende elementen voor CPO sterk aanwezig.

Dankzij een stijgende vraag, vooral vanuit het Verre Oosten, liggen de rubberprijzen nog steeds op een zeer winstgevend niveau.

De totale palmolieproductie van Sipef over de eerste 9 maanden van 2009 overtrof de volumes van het vorige jaar met 16,4% en zelfs met 17,8% op een "beneficial interest" basis. De stijging van de plantaardige olieprijzen in het eerste kwartaal van 2009 zette zich voort in het tweede, omdat de prijzen werden ondersteund door de zeer teleurstellende oogst van oliezaden zowel in Brazilië als in Argentinië. Aan het begin van het derde kwartaal werden alle grondstofprijzen, ook die van palmolie, onder druk gezet door de onzekerheid over de snelheid en grootte van het economisch herstel. Sinds dan hebben tegenstrijdige fundamentele gebeurtenissen, zoals een te zwakke moesson in India en goede oogstcondities van oliezaden in de VSA, de palmolieprijzen heen en weer geduwd tussen marktprijzen van USD 600 en 750 per ton CIF Rotterdam. Op het ogenblik ligt de waarde rond USD 690 per ton. De productieverhoging van onze palmolieplantages in Noord-Sumatra in de eerste 9 maanden zal zich niet voortzetten in het vierde kwartaal, al stijgen de volumes bij Agro Muko verder. Hargy Oil Palms in PNG blijft uitstekende oogsten kennen en we hopen dat ze op het einde van het jaar een, nog nooit geëvenaarde, totale productie van 100.000 ton palmolie en palmpitolie zullen bereiken. De verwachtingen van het management voor de rest van het jaar zijn optimistisch en kunnen slechts verstoord worden door slechte weersomstandigheden terwijl een mogelijke "El Niño" de oogst van 2010 zou kunnen aantasten. De palmolie- en rubberprijzen worden momenteel ondersteund door de hogere ruwe-olieprijzen en een verzwakte USD tegenover de meeste deviezen. De verwachtingen voor een uitstekende sojaproductie in Zuid-Amerika zullen een invloed hebben op de projectie van de kortetermijnprijzen voor ruwe palmolie, al blijven de structureel ondersteunende elementen voor CPO sterk aanwezig. Dankzij een stijgende vraag, vooral vanuit het Verre Oosten, liggen de rubberprijzen nog steeds op een zeer winstgevend niveau.